Anotimpurile dragostei in casnicie

Uneori, te certi cu sotul de-ti vine sa nu-l mai vezi niciodata. Iti vine sa opresti totul, sa trantesti usa si sa continui viata in urmatoarele ore si zile ca si cum ai fi libera ca o adolescenta.

Problema e ca, odata casatorit, realitatea sta cu totul altfel. Ai facut un angajament, ti-ai asumat o responsabilitate fata de viata celeilalte persoane si nu-ti mai apartii. Asta este adevarul. Nimic din tine nu mai este doar din tine… de fapt, amandoi va intrepatrundeti atat de mult incat nu mai stiti unde incepe unul si unde celalalt… Cine spune ca nu este asa inseamna ca nu isi iubeste sotul cu adevarat!

Casatoria nu e nimic din ce isi imagineaza o fetiscana. Este munca continua la intretinerea ei. Toata viata. Nu e ca si cum, odata actul semnat, te poti culca pe-o ureche, fiindca totul s-ar duce de rapa in cel mai scurt timp, indiferent cat de mare era dragostea de la inceput. Niciodata nu vei mai putea sa faci abstractie totala de existenta sotului, chiar daca uneori te calca rau pe nervi si ai vrea! Niciodata nu vei putea sa fii ca in adolescenta, in perioada intalnirilor, cand un tip iti crea o impresie neplacuta sau spunea ceva ce te convingea ca nu merita sa-ti mai pierzi timpul cu el, iar data viitoare nu-i mai raspundeai la telefon si… gata! Problema rezolvata pentru totdeauna, fiindca nu va mai intalneati niciodata dupa aceea.

Cand esti casatorita, totul se schimba si ar fi bine sa povesteasca cineva tinerelor fete despre asta. Asa cum ii sta bine, barbatul e capul familiei, insa o fata tanara nu se gandeste la acest lucru inainte de nunta. Ea nu stie sa se raporteze decat la trecutul ei de domnisoara independenta si nu isi da seama ca urmeaza sa se confrunte cu orgoliul pentru teritoriu al unui barbat. Daca nu il lasi pe el sa conduca, orgoliul lui masculin va suferi enorm si tot felul de frustrari se vor face simtite. Exista casnicii care nu au mai continuat tocmai din acest motiv: barbatul a simtit ca i s-a luat masculinitatea si nu-si gaseste locul intr-o astfel de relatie.

Cea mai grea perioada este, pentru majoritatea cuplurilor, primul an de convietuire. Afli atunci toate secretele lui pe care a avut grija sa ti le ascunda la intalnirile romantice: de la scobitul in masele pana la scormonitul in nas sau aruncatul sosetelor imputite pe jos…

Dragostea este precum anotimpurile, trecand prin diverse stadii, aducand cu ea schimbari si transformari in fiecare etapa a vietii noastre. La fel ca si natura, dragostea este plina de magie, intelepciune si mister. Intr-o casnicie, anotimpurile dragostei sunt simboluri ale drumului parcurcat impreuna, in care fiecare sezon are o frumusete aparte si o lectie de invatat.

Primavara dragostei este momentul in care incepe totul. Este perioada de explorare, de descoperire a celuilalt si de a face cunostinta cu adevarata persoana din spatele mastii sociale. Este timpul in care emotiile noastre sunt inmiresmate de romantism, in care fiecare gest si cuvant este atent calculat si in care totul pare sa fie la fel de perfect ca o floare inmugurita. In acest timp, suntem invatati sa iubim, sa ne deschidem si sa fim vulnerabili unul fata de celalalt.

Dar apoi vine vara, momentul in care dragostea noastra prinde putere si isi arata adevarata fata. Este timpul in care ne bucuram de caldura si de lumina soarelui, de bucuria si de extazul de a fi impreuna. Este perioada in care suntem constienti de puterea legaturii noastre, si de a fi pregatiti sa ne asumam responsabilitatea unei casatorii. Vara ne aduce schimbari in viata noastra, si in relatie, uneori aducand cu ea si provocari sau conflicte. Dar este un sezon in care iubirea noastra creste si se maturizeaza, la fel ca si noi insine.

Toamna este perioada in care dragostea noastra incepe sa se rataceasca, schimbandu-si frumusetea si luminozitatea in culori calde si inmiresmate de nostalgie. In acest timp, suntem invatati sa ne acceptam si sa ne iubim pe noi insine, sa invatam sa gestionam dificultatile vietii si ale relatiei noastre. Este momentul in care ne intoarcem la intelepciunea si experienta dobandite de-a lungul drumului nostru impreuna, si sa descoperim valorile care ne-au adus impreuna in primul rand.

Iarna este sezonul in care dragostea noastra este pusa la incercare. Frigul si intunericul ne aduc provocari, cu greutati precum boli, pierderi sau conflicte in familie. Dar este si perioada in care ne putem bucura de liniste si de pace, impreuna in fata semineului, cu o ceasca de ceai sau cu o carte buna. Este timpul în care suntem invitați să ne concentrăm pe esența iubirii noastre, care să străbată toate obstacolele vieții și să ne aducă împreună la un loc. Este perioada în care ne amintim de promisiunile făcute unul altuia în ziua nunții și ne reînnoim jurămintele noastre de fidelitate și de iubire. Iarna este momentul în care împărtășim cu celălalt frumusețea acelei iubiri care a rămas la fel de puternică și autentică ca și în prima zi a căsătoriei.

În fiecare anotimp, dragostea noastră se transformă și se adaptează la schimbările vieții. Fiecare perioadă este o oportunitate pentru a ne aprofunda legătura cu celălalt și pentru a ne dezvolta ca persoane. În fiecare sezon, suntem invitați să învățăm și să creștem împreună, să acceptăm și să iubim persoana de lângă noi în toate schimbările sale.

În final, dragostea noastră este ca o grădină: trebuie îngrijită și cultivată în fiecare anotimp pentru a crește și a înflori. În timpul primăverii, plantăm sămânța dragostei; vara, udăm și îngrijim planta; toamna, recoltăm fructele; iar iarna, pregătim solul pentru sezonul următor. În acest fel, dragostea noastră va continua să înflorească și să crească, indiferent de anotimpurile vieții noastre.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s