Ce ai pierde dacă nu ar exista metalele

Azi-noapte, nu am dormit bine. Se făcea că trăiam într-o lume fără metal… Nu tu mașină, nu tu telefon, nu tu electricitate, nu tu toaletă, nu tu ibric de cafea… ce mai, un coșmar!!!

Toate blocurile se dărâmau, nu mai erau ceasuri care să arate ora exactă, oamenii nu aveau cu ce să călătorească până în altă zonă a orașului, cuplurile de căsătoriți nu mai aveau verighete ca simbol al legăturii lor, nu mai existau ziare și reviste, comunitățile erau izolate fără poduri puternice peste râuri, nici măcar hainele astea sofisticate cu care se laudă unii nu mai existau! Cel mai uimitor era să vezi oamenii fără smartphone în mână, evident!

Adevărul e că suntem atât de obișnuiți cu metalul din jurul nostru încât niciodată nu ne-am gândit măcar cum ar fi o lume fără el! L-am luat de bun, cum s-ar zice, și nu prea ne imaginăm viața fără el. Orice facem este cu ajutorul metalului: preparăm alimente, ne bucurăm de instalațiile sanitare, ne protejăm de intemperii… chiar și arta se face cu metal! Este greu de imaginat cum ar putea exista o societate fără aceste materiale.

Și mai este ceva: fără metale, nu am avea cum să scoatem apa din pământ – și viața, așa cum o știm, ar deveni imposibilă. Deci, iată: metalele sunt vitale pentru viața și bunăstarea noastră. Fără ele, niciunul dintre noi nu ar fi aici astăzi!

Metalele sunt, de asemenea, incredibil de importante pentru sănătatea noastră, deoarece sunt un foarte bun conductor de electricitate – ceea ce înseamnă că ne afectează corpul prin semnale electrice, mai degrabă decât prin reacții chimice. Acest lucru înseamnă că metalele joacă un rol cheie în sistemul nostru nervos, care la rândul său afectează totul, de la mișcare la digestie și până la producția de hormoni.

Dar cum ar fi viața fără metale?

Acesta este coșmarul multor oameni și nu este greu de înțeles de ce: metalul face viața mai ușoară. Este puternic, durabil și poate fi transformat în orice, de la unelte la arme și bijuterii.

Imaginați-vă o lume fără metale! Ce s-ar întâmpla dacă am pierde toate facilitățile moderne, cum ar fi mașinile și electricitatea? Ce-ar fi dacă nu am avea toate aceste lucruri? Cum ar fi viața noastră? Ar trebui să facem totul cu mâinile goale sau cu unelte foarte simple, care nu necesită prea multă forță. Probabil că am fi nevoiți să ne întoarcem la epoca de piatră, în peșteri…

E clar că, dacă am scăpa de tot metalul din lumea noastră de astăzi, ar fi un dezastru pentru noi, ca ființe umane. Dacă nu am avea niciun metal pe Pământ astăzi, ne-ar costa atât de mulți bani (să spunem că nu ar fi din metal) doar pentru a ne deplasa, încât probabil că ar falimenta majoritatea țărilor și le-ar forța să intre în sărăcie!

Imaginați-vă doar în industria alimentară cât de mult contează metalul! Ne-am obișnuit să intrăm zilnic într-un supermarket după ce ne întoarcem seara de la serviciu, obosiți, și să cumpărăm semipreparate care să poată fi consumate cu minimul de efort… Păi, ce-ar fi dacă ar trebui să fugăriți voi animalele pe câmp pentru a vă hrăni pe voi și familia voastră? Cu atâtea hale metalice produse de Frisomat (igienice și izolatoare, cu o durabilitate a structurii de 30 ani de la data punerii în operă), evident că viața e mai ușoară pentru toată lumea! Le numim, pretențios, „supermarket”…

Având în vedere cât de util este metalul, probabil că cel mai bun plan de afacere ar fi un proiect de hală metalică și familia mea ar fi „aranjată” pentru generații! Nici măcar nu ar fi așa complicat, că l-aș face cu fonduri europene… Trebuie doar să găsesc un consultant care să mă ajute să elaborez un studiu de fezabilitate, o analiza a eligibilitatii solicitantului proiectului si un plan de afaceri. Cel mai important e să îl am alături, ca partener, pe FRISOMAT fiindcă am încredere în experiența lor în construcția de hale industriale cu finanțare europeană! Pot alege ca domeniu de activitate agricultura, zootehnia, producția, depozitarea, un atelier de care doresc, un service auto, un segment din industria alimentară sau din sport…

Unde mai pui că tot Frisomat, după ce va pregati o ofertă conform cerințelor specifice liniei de finanțare, îmi va pune la dispozitie toate documentele necesare decontării aferente etapelor proiectului (proiectare, uzinare materiale de construcție, montaj hală metalică)! Sper că v-am convins și că veți arunca un ochi chiar acum pe site-ul lor, oferta e prea bună pentru a fi ratată!

Sursă foto: Frisomat

Articol participant în competiția SuperBlog 2022.

Un gând despre ”Ce ai pierde dacă nu ar exista metalele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s