Cum să-ți îngrijești tenul după 40 ani

Fiecare femeie își dorește să arate proaspătă, tânără și frumoasă, indiferent de vârsta pe care o are. Eu am trecut de faimosul 40, iar ridurile fine au început să-și facă simțită prezența. Totuși, eu găsesc mai multe părți pozitive decât negative când vine vorba despre acest prag în materie de vârstă.

O femeie de peste 40 ani tinde să fie mai încrezătoare și știe exact ce vrea de la viață spre deosebire de varianta ei mai tânără… Există o scădere a dependenței și a autocriticii și o creștere a spiritului de decizie. Și, dacă vrea, va ști cum poate arăta frumoasă și atrăgătoare pe tot parcursul vieții. 😉

În ultima vreme, începusem să observ că pielea devenea mai uscată și îmi era teamă că va fi mai greu de tratat. Producția de elastină și colagen din organism începe să scadă începând cu vârsta de 20 ani, iar reînnoirea celulelor pielii se reduce și ea dramatic, ceea ce face loc la mai multă ternitate, uscăciune și linii fine/ riduri.

Odată cu vârsta, grăsimea feței își pierde volumul, se aglomerează și se deplasează în jos, astfel încât trăsăturile care înainte erau rotunde se pot scufunda, iar pielea care era netedă și întinsă devine flască și se lasă. Am observat o îmbunătățire a aspectului pielii atunci când am început să consum zilnic mai multă apă. Ea reface țesuturile și celulele pielii, iar pielea ta va arăta mai tânără și cu un aspect mai sănătos.

O altă cheie în schimbarea aspectului feței mele a fost respectarea unui program de odihnă. Obișnuiam să mai rămând un timp trează după ce îi culcam pe copii ca să am răgazul și liniștea să mă ocup sau să mă interesez de anumite lucruri. Din păcate, orele treceau, iar dimineața trebuia să mă trezesc invariabil la ora 5, așa că începusem să observ și efectele negative asupra tenului meu. Odată ce am decis să profit de intervalul de aur dintre orele 22.00 și 2.00 și să dorm, expresia obosită a dispărut și parcă întreaga față a întinerit. Atunci când dormiți, corpul vostru eliberează continuu hormoni care reînnoiesc celulele.

Probabil că ai putea arăta cu cel puțin 10 ani mai tânără făcând tratamentele de iluminare a pielii, cum ar fi microdermoabraziunea, peelingurile ușoare, peelingurile cu micro laser sau tratamentul cu laser Clear & Brilliant. Acestea pot fi folosite pentru a combate semnele îmbătrânirii la nivelul feței, cum ar fi ridurile sau petele de vârstă, însă am auzit și de cazuri care s-au sfârșit rău pentru pacientă și mi se par niște metode cam dure și riscante. De aceea, singura cale pe care o încerc și o recomand este folosirea cremelor speciale cu ajutorul cărora începi să observi cu adevărat schimbări majore în ceea ce privește fermitatea pielii tale.

Cum pot obține o piele impecabilă la 40 de ani? Există câteva produse care încorporează ingredientele esențiale de care aveți nevoie. Mai întâi, e nevoie de un produs de curățare delicat, apoi de o cremă hidratantă cu antioxidanți, un retinoid neiritant, un ser pentru iluminarea pielii și un ser cu acid hialuronic.

Pe toate acestea le-am întâlnit la Allurene, niște produse extraordinare, din ingrediente curate, care sunt și multifuncționale, adică puteți folosi același produs pentru a rezolva mai multe probleme ale tenului. Cine nu își dorește așa ceva în loc să umple un sertar de tuburi de cremă și să nu știe pe care să pună mâna mai întâi atunci când vrea să facă un scurt tratament? Pteți folosi cu încredere marca Allurene deoarece produsele lor sunt testate dermatologic și oftalmologic, dar nu pe animale. Am văzut eu niște documentare despre cum se fac teste pe animale, iar cruzimea aceea îți rămâne pe retină ca o rană urâtă…


Preferata meu este Crema antirid „Hey, young lady!”. De fapt, toate produsele Allurene au niște denumiri sugestive și haioase: „Apa micelară Allurene – Refresh me nicely!”, „Laptele demachiant Allurene – Uncover my beauty!”, „Serul de hidratare Allurene – Bliss for my face!”, „Crema contur ochi Allurene – Open my eyes!”… Apropo de ochi, trebuie neapărat să vă îndemn și spre folosirea cremei de ochi. După 40 ani, primele riduri pe care le-am observat au fost în jurul ochilor, așa că acolo trebuie „lucrat” pentru a reîntineri pielea. Dat fiind că acea zonă are și pielea cea mai fină și mai sensibilă, folosiți întotdeauna degetul inelar pentru a întinde crema deoarece acesta exercită cea mai puțină presiune. Aveți grijă să nu vă cremuiți până la marginea ochilor, altfel crema vă va intra în ochi și veți avea de suferit iritații ale ochilor…

Mai ales la această vârstă, este necesar să învățați cum să vă îngrijiți tenul în sezonul rece. Temperaturile scăzute de afară, combinate cu căldura constantă la fel de uscăcioasă din interior, pot face ravagii asupra pielii ce și-a pierdut din tinerețe. Vasele de sânge de pe față și mâini devin, de asemenea, fragile din cauza schimbărilor drastice de temperatură. Așadar, este perioada anului în care trebuie să înlocuiești orice cremă ușoară, care este perfectă pentru vară, cu produse care sunt mai hidratante. Treci la o cremă de zi mai grea, hidratantă, cu ingrediente emoliente cum ar fi untul de shea, uleiul de ricin sau uleiul de avocado.

Deși este o parte esențială a rutinei de îngrijire a pielii pe timp de iarnă, crema sau uleiul cu care te hidratezi, în ciuda a ceea ce crezi, nu îți va menține pielea hidratată corespunzător de una singură. Dacă pielea ta este deja deshidratată, o cremă cu ingrediente emoliente nu va face decât să pecetluiască uscăciunea. Soluția este să folosiți mai întâi un ser cu ingrediente hidratante, cum ar fi glicerina vegetală, acidul hialuronic sau acidul alfa hidroxi, iar apoi să îl blocați cu o cremă hidratantă mai grea. Încercați Serul hidratant Allurene – „Bliss for my face!” și veți fi uimite de diferență!

Un alt motiv pentru care pielea ta ar putea să se simtă uscată, chiar dacă te dai cu uleiuri sau creme, este că trebuie să te exfoliezi. În timpul iernii, pielea încearcă să se protejeze de condițiile aspre prin regenerare și împingând mai multe celule moarte la suprafață. În plus, produsele grele de iarnă pot crea o peliculă pe piele care nu-i permite să respire sau să absoarbă hidratarea, așa că exfolierea celulelor moarte cu un exfoliant sau un tonic cu acid alfa hidroxi cel puțin de câteva ori pe săptămână este o necesitate.

În final, principala regulă cu care trebuie să rămâi este să folosești o cremă de zi grea înainte de a ieși afară! Dacă vei ține cont de toate aceste sfaturi, ne vom întâlni la final de iarnă să îmi mulțumești! 😉

Sursă foto: Pixabay.com & Allurene

Articol scris pentru SuperBlog.


Un gând despre ”Cum să-ți îngrijești tenul după 40 ani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s