Tehnocultura, un podcast necesar oricui și de care nu te mai saturi

Într-o lume dominată de tehnologie, e musai să fii mereu la curent cu ce se întâmplă în domeniu!

Singurul podcast de tehnologie de care am auzit este Tehnocultura. L-am descoperit cu mare încântare și de acolo am aflat foarte multe dintre lucrurile care mă interesează. Eu sunt și traducător/proofreader pentru piața IT internațională, activitate căreia îi datorez faptul că mă simt cu un pas înaintea majorității în ceea ce privește știrile despre direcția în care o ia lumea și ce se mai inventează zilele astea…

Tehnocultura chiar merită urmărit fiindcă nu este un podcast plictisitor, cu știri citite mecanic și fără intonație, ci e unul plin de viață, în limbajul de zi cu zi al tuturor oamenilor. Gazdele acestui podcast, Vlad Bănică și Manuel Cheța, discută atât despre computere, inteligență artificială și automobilele viitorului cât și despre orașe smart și gaming. Dat fiind că sunt niște împătimiți ai tehnologiei și au foarte multă experiență personală și profesională legat de tot ce înseamnă acest domeniu, puteți fi siguri că veți afla mereu cele mai fierbinți știri și cele mai interesante lucruri!

Fie că ești generația „Google Search” fie generația „Tik-Tok”, acesta este singurul podcast pe care ai nevoie să-l urmărești ca să fii la curent cu noile reguli din social media sau cu noile butoane de la YouTube. Practic, e un podcast pentru toate vârstele și oferă informații pentru toate categoriile!

Ce-mi place la Manu și Vlad este că abordează noutățile și din punct de vedere moral, nu cu entuziasmul fals întâlnit pe toate celelalte canale media. Nu orice e nou în tehnologie este automat bun și pentru noi pe termen scurt sau lung. Experiența de până acum ne arată că au existat și lucruri regretabile în această privință…

Dat fiind că aici am găsit toate informațiile de care aveam nevoie, dar și noutăți cu care nu eram la curent, e clar că eu nu-mi voi mai închide niciodată fereastra din browser în care se afla adresa podcastului Tehnocultura. E suficient să caut în arhiva episoadelor transmise de ei orice mă interesează, nu mai e nevoie să pierd ore întregi căutând informații pe zeci de site-uri diferite!

Sursă foto: Tehnocultura

Dacă vrei să participi la SuperBlog, competiție pentru care a fost scris și acest articol, încă mai e timp să te înscrii!

3 gânduri despre ”Tehnocultura, un podcast necesar oricui și de care nu te mai saturi

  1. Manuel Cheța zice:

    Mersi de articol. Ceea ce contează la un podcast și la un blog care merită urmărit este tocmai convingerea cu care discută oamenii și faptul că fac ceea ce fac din pasiune. Așa reușești să strângi și o comunitate faină în jurul tău, așa cum avem și pe Reddit, unde oamenii ne dau idei, subiecte.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s