Cum m-a ajutat tehnologia să devin o mamă creativă și să câștig bani

Multe femei din România aleg să petreacă primii doi ani din viața propriului copil lângă acesta, așa cum prevede legea din țara noastră. Cealaltă parte din mame probabil că ar dori să rămână lângă copil cât mai mult timp, însă presiunile financiare sunt prea mari…

Dacă și tu ești pe cale să devii mamă și plănuiești să îți crești singură copilul sau dacă ai renunțat deja la tot ca să rămâi lângă el în primii ani, însă te tot întrebi cum ai putea câștiga niște bani acum și în viitor, iată o soluție excelentă pe care o împărtășesc cu tine!

Acest sfat vine în urma propriei mele experiențe. Cititorii mei fideli știu că eu sunt mama a șase copilași, astfel încât concediul meu pentru creșterea copilului s-a prelungit pentru… mai mulți copii. Oricât de mult i-ai iubi și te-ai bucura să îi îngrijești, tot mai rămâne o parte din tine care visează la o reușită profesională sau financiară care să-ți întregească identitatea.

Așa se face că, în toți acești ani, am studiat posibilitățile de a începe o afacere care să nu îmi ia prea mult timp de lângă copii, pe care să o construiesc încet-încet și care, atunci când urmau să crească, să îmi ofere o portiță de a reintra în lumea profesională cât mai lin posibil.

Dezvoltarea tehnologiei din ultimii ani a lămurit direcția în care urma să o iau: am devenit blogger/storyteller. Totul a decurs cât se poate de natural, căci blogging-ul reunea toate elementele pentru care aveam o pasiune și de care aveam nevoie sufletește.

În primul rând, dat fiind că a crește copii înseamnă să nu mai ai timp și ocazii să socializezi suficient de mult în afara casei, formarea unei comunități prin intermediul tehnologiei m-a relaxat și m-a adus mai aproape de oameni… chiar dacă de la distanță. Țin minte că erau perioade în care mă gândeam că mi-am pierdut capacitatea de a socializa natural. Mă întâlneam cu alte mămici la petreceri de-ale copiilor și, efectiv, nu știam ce să discut în afară de diversificare și importanța mersului de-a bușilea. Acelea au fost semnalele mele de alarmă care mi-au arătat clar că e musai să refac legătura cu Pământul…

În al doilea rând, eu nu am putut niciodată să mă despart de scris și de poveștile cărților! Am citit mii și mii de cărți încă din copilărie. Îmi plăcea atât de mult încât rămâneam până la 2 noaptea să citesc, deși a doua zi mergeam la școală. Iubeam tot ce e scris, fie că era de alt autor, fie că scriam eu. Încă de atunci, am avut încercări de a scrie cărți, dar am scris și în jurnal ani la rând…

Cititul mi-a alimentat o altă pasiune: doream să cunosc cât mai multe lucruri despre lumea asta, despre psihologia oamenilor, despre absolut totul… Înainte, asta se numea curiozitate, documentare, poftă de cunoaștere. Acum, în domeniul acesta al scrisului pe blog, îl numim “research”.

Așa a luat ființă, mai întâi, un blog de gătit, apoi acesta – “Dragi Femei…” – din dorința de a susține femeile de orice vârstă, fiindcă trăim într-o societate în care viața femeilor încă nu este prețuită așa cum ar trebui, iar asta mă doare.

Sfaturile pe care le-am dat aici au fost considerate utile de alte femei și, cu timpul, mi s-a alăturat un număr destul de mare de cititori. Sunt sfaturi pe care aș fi dorit să le fi auzit și eu acum mulți ani, cu siguranță mi-ar fi influențat viața în mai bine!

Mi s-a întâmplat să îmi scrie femei care îmi transmiteau cât de bucuroase erau că au găsit blogul meu și că nu s-au mai putut despărți ore întregi de articolele mele, că au adormit târziu cu telefonul în mână… Aceste mărturii îmi confirmă că am avut dreptate, că femeile au nevoie de cineva care să fie clar de partea lor, care să le prezinte realist viața și să le ofere posibile soluții sau măcar o speranță atunci când le e mai greu.

În timp, popularitatea blogului mi-a adus colaborări cu diverse firme (cu activitate in sport si calatorie, fotografie, curățenia casei, cosmetică, fashion etc.) în sistem barter sau contra unui tarif fix, dar am și cunoscut oameni minunați cu care am legat prietenii.

Cu ajutorul blogului și al articolelor scrise de tine, poți deveni partener afiliat și să câștigi comisioane frumoase în funcție de câte produse de la o anumită firmă propusă de tine cumpără cititorii prin intermediul tău. Spre exemplu, dacă tot vorbim de tehnologie, spacer.ro are o pagină specială unde îți poți introduce datele pentru a deveni partenerul lor și a ajuta oamenii să achiziționeze accesorii PC, laptop sau smartphone la prețuri foarte bune! Desigur, toate acestea sunt utile și pentru tine dacă vrei să devii blogger/vlogger.

Următorul pas, în momentul în care copiii au mai crescut și am avut mai mult timp, a fost să devin copywriter colaborator cu agenții de publicitate și de presă. Experiența mea în scrierea articolelor de blog m-a ajutat să obțin acele job-uri după testările inițiale. Există chiar și posturi de content creator pentru Gaming, dacă acesta e domeniul tău favorit.

În perioada imediat următoare, am în plan să vă surpind cu primul meu e-book. Îl voi oferi atât pe Amazon cât și aici, pe blogul “Dragi Femei…”.

Vor urma cărți pentru copii, dar și pentru adulți. Nu vreau să dezvălui prea multe deocamdată, însă concluzia pe care o puteți trage este că tehnologia și scrisul fac casă foarte bună împreună și că vă pot aduce câștiguri pe măsura implicării. Există persoane care au ajuns să câștige mii de dolari pe lună din scris, iar tu poți fi una dintre ele! Tehnologia, folosită așa cum trebuie, ne poate ușura și îmbunătăți viețile. Nu-ți trebuie decât un calculator, o tastatură, un mouse și toată creativitatea și deschiderea de care ești în stare… și vei reuși!

Sursă foto: Pexels.com

Articol scris pentru SuperBlog 2022.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s