De care mincinoși periculoși să te ferești?

Poți să-ți dai seama când cineva te minte? Fie minciuni nevinovate, fie din cele venite din răutate, psihopatie, care nu se mai termină niciodată? Vreau să-ți dau niște sfaturi privitoare la mincinoșii periculoși din viața ta.

man

Toată lumea minte. Tu minți, și eu, și ea… ce mai, toată lumea minte. Ce este important este să descifrăm motivele pentru care cineva minte și cât de mult. Există minciuni bune (da-da, ai citit bine) și minciuni rele. Există diferite tipuri de minciuni, însă e clar că toată lumea minte… Unii sunt mincinoși maligni, o fac din motive absolut diabolice, deci nu trebuie decât să ne oprim și să analizăm motivele pentru care mințim.

Cuplurile căsătorite se mint între ei 1 din 10 ori în care deschid gura, studenții își mint părinții 1 din 5 ori când vorbesc cu ei, necunoscuții mint 1 din 3 ori în primele 10 minute după ce s-au cunoscut (când vor să pară mai mult decât sunt). Motivele pentru care oamenii mint sunt pentru a scăpa de responsabilitate, nu vor sa intre în bucluc („nu eu am făcut asta!„). Copiii învață de mici să mintă. Se duc primii la mami: „nu eu am spart vaza„.  Pericolul este când ai în viața ta un sociopat, un om obișnuit să mintă, fără conștiință. Cum ne putem da seama cine este acea persoană?

Acest fel de oameni nu are niciun fel de empatie, nu au niciodată remușcări, iar ei mint întotdeauna cu un scop. Ei mint pentru că vor să obțină ceva și sunt dispuși să construiască o realitate prin care să obțină acel lucru. Spre exemplu, te asigură de confidențialitatea lor și te mint ca să te aducă și pe tine în punctul de a reciproca comportamentul. Așa se întâmplă cu unii care, la serviciu, te iau deoparte și își spun: „să știi că l-am văzut pe șef vineri și era mort de beat„. Tu te gândești că acea persoană a avut încredere în tine ca să-ți spună un secret, așa că tu îi vei întoarce acea încredere și-i vei spune ceva de genul „și încă nu ai văzut nimic, el se îmbată mereu!„. Atunci, cealaltă persoană se va duce la șef și-i va spune „ să știți că se spun vorbe despre dvs prin firmă; tocmai vorbeam cu Ileana și mi-a spus că dvs vă îmbătați cam des…„. După cum se vede, ei spun adevărul de data asta, căci tu chiar ai spus acele vorbe, însă totul ți-a fost înscenat fiindcă acești mincinoși înțeleg principiul reciprocității. Deci, te momesc pe tine cu ceva ce ar putea fi o minciună 100%, scot de la tine ceva cu care te pot trage la fund… și acum au obținut postul tău în acea firmă! Acesta este un sociopat sau un psihopat.

In general, oamenii care au cazut victima acestor… demoni au realizat purea tarziu ce li se intampla. Ai avut incredere in ei, par inteligenti si convingatori, insa asta face parte din tacticile lor viclene si diabolice. Daca vrei sa te pazesti de orice pradator (pe care poate ca nici nu-l banuiesti acum) si sa nu regreti mai tarziu, te invit sa citesti o carte foarte buna despre mincinosii patologici, foarte periculosi pentru viata ta si pe care o gasesti AICI si la care ai livrare gratuita (Limbajul trupului si mincinosii).

După cum spuneam, există și minciuni bune, pentru că lucrul care definește caracterul unui om este intenția din spatele faptelor.  Așa se face că, dacă ai văzut că cineva a furat un lucru, spre exemplu, e mai bine să te duci personal la el și să-i șoptești că nu e bine și că trebuie să-l pună înapoi. Desigur, persoana aceea va face cum zici, la început de frică să nu dai alarma, dar impactul gestului tău poate fi mult mai puternic fiindcă acel om va fi mișcat de bunătatea ta, de faptul că ai fi putut să-i faci rău și, totuși, nu ai făcut-o. În majoritatea cazurilor, se va petrece o schimbare interioară care-l va marca pe viață și va decide să devină și el un om cinstit. O altă minciună bună ar fi dacă, in situația dată mai sus, deși l-ai văzut pe șef amețit de câteva ori, nu-l denigrezi și răspunzi celorlalți „eu nu l-am văzut beat și, oricum, cred ca toți mai bem un pahar de vin din când în când„.

Alt tip de minciună periculoasă se petrece în mediul online și se numește „catfishing„. Acești prădători urmăresc interese financiare și aleg cu foarte mare grijă victimele fiiindcă  nu vor să piardă timpul. Încearcă să meargă la sigur. Îți studiaza profilul și știu că ești vulnerabil fiindcă te simți singură, poate ai pierdut pe cineva drag,iar ei știu că încerci să umpli acel gol… Deci, ei nu aleg pe oricine. Fură fotografiile cuiva de pe internet, creează o poveste în spatele lor, încep să vorbească cu victima, se „îndrăgostesc„ repede, le spun exact ce știu că ai nevoie să auzi, apoi îți zic „nu-mi mai trebuie decât niște bani ca să ajung la tine, căci atunci mă voi căsători cu tine și te voi iubi tot restul vieții„. Poate vei întâlni persoane ca acestea care, din când în când, vor face mari greșeli de exprimare în limba vorbită, dar acesta este un sistem de triere pus la cale de ei fiindcă sunt conștienți că, dacă cineva este dispus să treacă peste acele neconcordanțe, atunci este suficient de disperat și este o victimă sigură. Așa se face că există numeroase persoane care au rămas cu contul gol sau au vândut proprietăți valoroase… pentru o iluzie.

Așadar, sfatul meu, dacă vă simțiți singure, este ca mai bine să adoptați un pui de câine, să vizitați azile de bâtrâni și orfelinate de copii, dar să nu apelați la relații pe internet!

Tu ai întâlnit astfel de mincinoși periculoși? Ce efect au avut ei în viața ta? Ce sfaturi ai da altor femei?

 

4 gânduri despre ”De care mincinoși periculoși să te ferești?

  1. unblogcolorat zice:

    Hmm..nu imi aduc aminte sa fi intalnit asemenea specimene, dar am o prietena care a fugit de acasa cu un astfel te tip si a avut apoi surpriza sa afle ca era un drogat. A ajuns pe strada si sigura ei scapare a fost un preot care i-a oferit casa si masa pana a avut posibilitatea sa se reintoarca in tara.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s