Fara mega-moschee la Bucuresti – semneaza petitia online!

Dupa cum s-a scris in presa, guvernul Romaniei a donat o parcela de pamant foarte mare (11.000 mp) comunitatii musulmane din tara noastra. Terenul este estimat la 3.9 milioane euro!

Se pare ca, incepand din anul 2005, a fost incheiata o intelegere prin care Turcia sa finanteze construirea unei moschei in Romania, iar Romania va finanta construirea unei biserici ortodoxe in Turcia. Planurile  initiale aratau ca acea moschee avea sa fie „cea mai mare moschee din Europa”.

29112418342_ab458a537c_o

Dupa ce, ani de zile, Turcia a incalcat acordul si a tergiversat planurile pentru biserica ortodoxa propunand cele mai indepartate si nepotrivite zone pentru construirea ei, acum spun ca, de fapt, nici macar nu vor permite constructia in Istanbul…

Aceasta petitie cere returnarea terenului catre statul roman (adica, noi, poporul), dar si consultarea publicului larg in legatura cu o mega-moschee finantata de turci la Bucuresti.

Semneaza si tu aici:

http://www.citizengo.org/en/sc/36584-no-government-land-donation-mega-mosque-bucharest-taxpayer-expense

Majoritatea cetatenilor romani, inclusiv intelectualii, se opun construirii acestei mega-moschei in centrul Bucurestiului, mai ales intr-o vreme in care radicalismul musulman matura cu violenta tot ce-i sta in cale prin Europa. O mega-moschee ar insemna atragerea pe pamantul Romaniei a zecilor sau sutelor de mii de musulmani (in principal cei din Europa) care ar vedea in aceasta constructie un fel de Mecca mai apropiata de ei…

In schimb, o asemenea donatie ar fi mai bine folosita pentru protectia si apararea culturii si traditiilor crestin ortodoxe ale Romaniei.

Te invit sa semnezi aceasta petitie aici:

http://www.citizengo.org/en/sc/36584-no-government-land-donation-mega-mosque-bucharest-taxpayer-expense

Turcia nu si-a respectat partea de intelegere, deci „schimbul reciproc” ar trebui acum sa fie considerat nul. Toata aceasta intelegere ar trebui incheiata complet.

Pamantul apartine platitorilor de taxe din Romania, deci cetatenii romani ar trebui sa fie cei care decid intr-o asemenea decizie care afecteaza profund viata noastra, atat financiar cat si cultural.

Semneaza aceasta petitie importanta acum:

http://www.citizengo.org/en/sc/36584-no-government-land-donation-mega-mosque-bucharest-taxpayer-expense

Ceea ce s-a intamplat pana acum in aceasta privinta a fost necinstit, iar platitorilor de taxe li s-a inselat increderea. Trebuie sa se faca dreptate!

Asadar, aceasta petitie este adresata presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, precum si prim-ministrului Romaniei, Dacian Cioloș.  Va merge si catre Ministrul de Afaceri Interne al Romaniei, Petre Tobă, Ministrul Culturii din Romania, Corina Șuteu, dar si catre Ministrul pe probleme de Consultari Publice si Dialog Civic, Victoria-Violeta Alexandru.

Multumiri pentru sustinere si pentru ca ai semnat aceasta petitie!

photo credit: Divine and Darkness via photopin (license)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s